Transgraniczność w perspektywie socjologicznej: kontynuacje i wyzwania (Llubuskie Towarzystwo Naukowe, 2001)
Wydanie z 1999r. zawiera jeden tom pod red. Leszka Gołdyki
pod red. nauk. Jerzego Leszkowicza-Baczyńskiego ; Lubuskie Towarzystwo Naukowe
Keywords: Regiony przygraniczne; socjologia; Europa Środkowo-Wschodnia; od 1989 r; szkice; Uniwersytet Zielonogórski. Instytut Socjologii